دوره پسا دکترای پژوهشی دوره‌ای است که برای تربیت پژوهشگران حرفه‌ای در مراکز تحقیقاتی تابعه دانشگاه اجرا می‌شود و محققان پس از تکمیل تحصیلات و کسب مدرک دکترای تخصصی (Ph.D)، تخصصی یا فوق تخصصی بالینی به منظور ارتقای مهارت‌های تخصصی در دانشگاه مشغول به فعالیت می شوند. پژوهشگر با نظارت مستقیم پژوهشگر اصلی بر روی یک موضوع خاص به منظور ارتقاء مهارت‌های علمی و عملی خود و گسترش سطح تحقیقات پایه و کاربردی فعالیت می کند. قابل ذکر است که دوره پسادکتری یک دوره تحصیلی نیست و نباید تحت عناوینی مثل فوق دکترا و مانند آن تعبیر شود. 

 

هدف دوره پسا دکترای پژوهشی

 

1. هدف از برگزاری این دوره حفظ و حمایت از پژوهشگران مستعد و جوان در راستای ارتقاء سطح تحقیقات پایه و کاربردی در مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور می‌باشد. 

2. استفاده از ظرفیت‌های بالقوه موجود در جهت حل مشکلات و رفع نیازهای علمی و پژوهشی کشور

 

انواع دوره های پسادکتری

 

الف- پسا دکترای بین الملل:

با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری(صندوق حمایت از پژوهشگران و نوآوران کشور) و دانشگاه به صورت مشترک برنامه ریزی و اجرا می شود. کلیه مراحل جذب، اجرا و پایش دوره بر اساس آئین نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عمل خواهد شد.

 

ب- پسا دکترای دانشگاهی (داخلی)

نحوه پذیرش در این دوره به دو شکل می‌باشد :

 استاد محور: استاد میزبان (که در مرتبه دانشیاری یا استادی است) تمام هزینه استخدام را تأمین می نماید. تأمین مالی ممکن است از طریق قرارداد‌های ارتباط با صنعت، حمایت بنیاد نخبگان، فدراسیون سرآمدان علمی کشور، صندوق حمایت از پژوهشگران کشور باشد.

 بورسیه دانشگاه: پذیرش به شکل بورس پژوهشگر پسا دکترا می باشد. هر سال دانشگاه تعدادی بورس پژوهشی با تصویب شورای پژوهشی دانشگاه اعطا خواهدکرد. پوشش هزینه های پژوهشگر پسا دکترا، تعداد بورس، درصد و معیارهای انتخاب استاد و پژوهشگر پسا دکترا با توجه به موضوعاتی از قبیل حیطه های سرآمدی دانشگاه، جذب منابع مادی مورد نظر از خارج دانشگاه وغیره هر سال توسط شورای پژوهشی مشخص خواهد شد.

Template settings